+31 (0)23 55 15 638
NL | EN

HOE PRESENTEER JE EEN KLEIN BUREAU DAT VOOR GROTE MERKEN WERKT? DAT ZO FLEXIBEL IS DAT HET IN VORM KAN VERANDEREN AAN DE HAND VAN DE OPDRACHT. WAAR DE OPLOSSING IEDERE KEER WEER ANDERS IS. DAT NIET UITBLINKT IN ÉÉN SPECIALISME, MAAR GELOOFT IN DE KRACHT VAN HET GROTE IDEE.

Door te laten zien welke vraag wij kunnen beantwoorden.

HOE CREËER JE EEN ACHTERBAN VOOR EEN POLITIEK LEIDER

HOE VERKOOP JE ZOVEEL MOGELIJK KOFFIEMACHINES SPECIAAL VOOR HET MKB

HOE TREK JE ZOVEEL MOGELIJK BEZOEKERS NAAR EEN BRANDCENTRE

HOE INTRODUCEER JE EEN NIEUW BIOLOGISCH PRODUCT BIJ CATERAARS

HOE CREËER JE EEN POSITIEF IMAGO, RONDOM DE VEELBESPROKEN KOMST VAN EEN NIEUW STADHUIS

HOE VERHOOG JE DE NAAMSBEKENDHEID VAN EEN NATUURSTICHTING

HOE CREËER JE EEN NIEUWE, KENMERKENDE IDENTITEIT VOOR EEN BEKEND KOFFIEMERK

HOE PRESENTEER JE EEN NIEUWE LOCATIE AAN EVENEMENTENBUREAUS

DE FORMULE

Wagenweg 11
2012 NA Haarlem

T +31 (0)23 - 55 15 638
E info@deformule.nl

KvK Amsterdam: 34216220

BTW nummer: NL00814260032B01

DOOR NIETSVERMOEDENDE BURGERS OM TE KOPEN MET EEN GOUDEN ROLEX

Voor Universal Pictures ontwikkelden wij een on- en offline activatie ter promotie van de nieuwe film van Sasha Baron Cohen “The Dictator”.

De activatie werd uitgevoerd in 7 steden. Hier werden in totaal 14.000 vlaggen van Wadiya (het land van the Dictator) op fietsen geplaatst. Op de vlaggen stond de actie “I support the Dictator”; ga op de foto met de vlag van Wadiya, tag jezelf op de Facebook site van the Dictator en maak kans op een unieke limited edition Dictator Rolex of andere mooie prijzen.

Resultaat
Meer dan 500 foto’s geupload, 1400 likes op Facebook binnen 12 uur.

DOOR MKB-ERS MET DE KOFFIEMACHINE TE CONFRONTEREN VLAK VOORDAT ZE HEM KUNNEN AANSCHAFFEN

Voor NESCAFÉ ontwikkelden wij een strategie, thematiek en een actie met als doel: het introduceren van de nieuwe koffiemachine de NESCAFÉ Alegria.

Belangrijkste pijlers van het idee
MKB-ers zitten verspreid door heel Nederland. De gemene deler; ze bevinden zich veel op de weg en ze gaan naar de Makro. Daar moeten we dus zijn!

Wij ontwikkelden een promotieactie die zichtbaar was op de weg én aanwezig was bij de Makro, het nummer 1 verkooppunt van de NESCAFÉ Alegria. Voor de deur kregen Makro-bezoekers de kans de machine te proberen en de koffie te proeven. Binnen werden ze wederom geconfronteerd met de nieuwe machine in het schap. Middeleninzet: 4 fiat 500’s volledig gebrand, 4 promotieteams, brochures, flyers, online teaserfilm en banner.

Resultaat
100% listing gerealiseerd in een tijdbestek van 2 maanden bij o.a. alle 17 Makro filialen.
Sell-in target overstegen met 60%.
Sell-out target overstegen met 6%.

DOOR HET TE BENADEREN ALS EEN TOERISTISCHE ATTRACTIE

Voor de Heineken Experience ontwikkelden wij een communicatiestrategie met als doel: het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers.

Belangrijkste pijlers van het idee
We richten ons puur op de Amsterdamse toerist. We communiceren over een Heineken attractie, niet over Heineken bier. De uitwerking hiervan resulteerde in 2 langlopende campagnes: ‘Meet the beer. Share the magic.’ (2008 t/m 2010) en ‘Get Experienced!’ (2011 t/m 2012). Uitgerold via verschillende on- en offline media.

Resultaat
Bezoekersaantallen van 200.000 in 2008 naar 500.000 in 2011.

DOOR TOOLS TE ONTWIKKELEN WAARMEE ZE HUN EIGEN CONSUMENT ENTHOUSIAST KUNNEN MAKEN

Voor Maggi Professional ontwikkelden wij een thematiek en een actie met als doel: het introduceren van een nieuwe biologische soeplijn bij de grote cateraars in Nederland.

Belangrijkste pijlers van het idee
De soep is zo goed, die moet je proeven! De eindconsument bepaalt uiteindelijk het succes van dit nieuwe product. De cateraar moet dus in de gelegenheid gesteld worden zijn klant het nieuwe product te laten proeven, door middel van het aanbieden van unieke tools bij afname van een proefpakket.

Dit resulteerde in een kortlopende actie ‘De Biologische Soep 3-daagse’ bij diverse grote cateraars waarmee de consument door middel van een trigger (kans om iets te winnen) werd gestimuleerd de nieuwe biologische soep te proberen. Middeleninzet; posters, brochures, tafelstandaards, kraskaarten.

DOOR BURGERS ERBIJ TE BETREKKEN EN ZE DUIDELIJK TE MAKEN DAT HET STADHUIS ER VOOR HEN IS

Voor de Gemeente Beverwijk ontwikkel­den wij een campagne met als doel: het creëren van een positief imago onder burgers rondom de komst van het nieuwe en veel­besproken Stadhuis.

Belangrijkste pijler van het idee
We gaan de burgers zichtbaar betrekken en zo duidelijk maken dat het Stadhuis er voor hen is.

Dit resulteerde in de campagne ‘Mensen met karakter verdienen een Stadhuis met karakter’ waar herkenbare burgers uit de Gemeente zelf hun verhaal doen. Uitgerold via diverse middelen; abri’s, station spreads, banners, columns.

DOOR DE LEDEN TE VRAGEN DE STICHTING TE PROMOTEN IN HUN EIGEN STUKJE NATUUR; DE VOORTUIN

Voor Landschap Noord-Holland ontwikkelden wij een campagne met als doel: naamsbekendheid van de stichting verhogen. Subdoelstelling: nieuwe beschermers werven.

Belangrijkste pijlers van het idee
Eigen beschermers inzetten en activeren om de stichting te promoten in hun eigen stukje natuur, door middel van het plaatsen van houten tuinborden in hun eigen voortuin. Wij lieten bekende Nederlanders, die in Noord- Holland wonen, een karakteristieke uitspraak doen over het Noord-Hollandse landschap. Deze werden op houten borden gedrukt en onder 15.500 leden verspreid met de vraag een stukje van hun tuin te lenen. De actie werd ondersteund door een campagne op de radio, een event op de Dam en veel PR.

Resultaat
Naamsbekendheid gestegen van 26% naar 70%. Circa 1240 nieuwe beschermers tijdens de actieperiode van 3 maanden.

DOOR TERUG TE GAAN NAAR DE KERN: HET DNA VAN HET MERK

Voor NESCAFÉ op het werk creëerden wij een nieuwe identiteit. De uitdaging: positioneer het merk op een onderscheidende wijze ten opzichte van de andere bekende koffiemerken voor op de werkvloer.

Belangrijkste pijler van het idee
Koffie speelt een belangrijke rol op de werkvloer, het heeft een emotionele waarde. NESCAFÉ is een wereldmerk en snapt deze waarde. NESCAFÉ denkt verder dan koffie. Wij schreven voor NESCAFÉ een nieuw merk DNA. Vanuit het DNA werd de nieuwe machinebranding ontwikkeld. De proostende bekertjes tonen de echte waarde van koffie op de werkvloer en zijn iconisch voor het merk NESCAFÉ. Naast een nieuwe branding voor de volledige lijn koffiemachines ontwikkelden wij ook een introductie-event, nieuwe brochures, billboards langs de snelwegen, DM acties, de print campagne 'Met Nescafé schenkt u aandacht' en de nieuwe website www.nescafeophetwerk.nl.

DOOR ZE UIT TE NODIGEN VOOR EEN UNIEK EVENEMENT MET EEN ZEER BEPERKT AANTAL KAARTEN

De Heineken Experience biedt, naast de attractie, zalen voor verhuur aan partijen. Om de locatie onder de aandacht te brengen van evenementenbureaus ontwikkelden wij ‘The Heineken Experience Rooftop Party’, een uniek evenement op het dak van de Heineken Experience. De belangrijkste mensen bij de meest toonaangevende evenementenbureaus ontvingen een bijzondere uitnodiging per post. Met daarop een usb-button om zich direct online aan te melden voor het zeer beperkte aantal plaatsen. Met 1 druk op de knop belandden de genodigden op de speciaal ontwikkelde website www.heinekenrooftopparty.nl. Tijdens het evenement werden de zalen voor verhuur getoond en was er een geheel verzorgde barbecue midden in het hart van Heineken; het dak van de Heineken Experience, met uitzicht over heel Amsterdam.

Resultaat
Binnen 2 dagen was het evenement volgeboekt. 70% van de bezoekers bestond uit de belangrijkste personen van de meest toonaangevende evenementenbureaus.

Loading...